Vicioūs Guitars
Foto © Vicioūs Guitars

Vicioūs Guitars – ​​ekskluziva za metalčuge sa savskog nasipa

Da Hrvatska baš i nije poticajno okruženje za biznis već je odavno poznato, baš kao i činjenica da sustav školovanja od većine poslovično kreativne djece tijekom osnovne i srednje škole napravi budale koji kasnije u životu nisu u stanju djelovati van okvira standardnih socijalističkih uzusa. Da ne bi sve bilo tako crno u moru domaće bezličnosti s vremena na vrijeme na površinu zna isplivati originalni proizvod ili usluga, a u što naravno ne ubrajam domaće Instagram artiste i influencere te ostale slične prodavače magle lokalnog hipsterskog pokreta.
Inspiriran glazbom, ljubavlju prema drvu te vizualnom estetikom proizvodnog dizajna iz doba 50-tih i 60-tih prošlog stoljeća nastaje potpuno novi brend naziva Vicioūs Guitars. Realno, ovdje se ne radi o još jednom poluproizvodu, već istinskom savezništvu domaćih ljudi dislociranih na različitim kontinentima. ​Suradnja počinje u travnju ove godine kada nastaju skice i nacrti konačnog izgleda prvog modela gitare. Kreativni i dizajnerski odjel s trenutačnim sjedištem u Tokiu suradnju je ostvario upravo s jednim od najpoznatijih domaćih studija – zagorskim Wreck Guitars kojeg vodi vrsni virtuoz nadaleko poznat po ručnoj izradi gitara beskompromisne kvalitete.

Dizajnirano u Japanu, proizvedeno u Zagorju

Prva dva modela MOTHRA i GOJIRA u smislu naziva inspirirana su japanskom mitologijom, vizualni detalji oplemenjeni australskim eukaliptusom i afričkom bubingom, a elektronika osigurana od strane najboljih američkih (Instrumental Pickups) i engleskih (Bare Knucle Pickups) majstora kuhinje. – Ove gitare ni u kom slučaju ne trpe mlitave indie tonoveModeli su dostupni isključivo u famoznom “V” obliku što u konačnici daje vrhunski proizvod prilagođen za sviranje glazbe s mudima. Ove gitare ni u kom slučaju ne trpe mlitave indie tonove, a testiranjem je dokazano da najbolje rezoniraju s blast beatovima koji nose skandinavski pedigre. Dapače, modeli su napravljeni isključivo za ljude koji na pozornici nose šminku (ili kod kuće), štuju Sotonu i imaju tendenciju da se izgube u šumskim prostranstvima za vrijeme snimanja video spotova.

Vicioūs Guitars je vjerojatno prvi brend koji nosi etiketu “dizajnirano u Japanu, proizvedeno u Zagorju” pa stoga ovakav nesvakidašnji koncept sigurno neće proći nezamijećeno u širim glazbenim krugovima. Navedeno je već djelomično i potvrđeno velikim interesom u smislu potencijalnih endorsementa što ide u prilog tome kako kreativne biznis ideje ipak mogu opstati, državi usprkos. Ako k tome dodamo činjenicu da je ove razbijačke instrumente moguće platiti i različitim kriptovalutama više je no jasno da ekipa koja vodi ovu priču ima vizionarske ciljeve.  Želim im mnogo produktivnih godina i još više zarade.

  • Goran Popovic

    Super stivo, super proizvod. Minimalizam. Uzimam sedam zica I jebat cu majku ovima sa sest. m/

    • Srečko Zajec

      To je sasvim logično budući da si metalika!