Catalyst Group predstavlja krovni brend za javnosti poznatije pojavne oblike Catalyst mreže – blog 10 inch UNIT, agenciju Catalyst Infection i fotografski portfelj Skunk Craft.

Stranica 10 inch UNIT za cilj ima promociju aktualnih zbivanja u entertainment industriji – redom glazbe, filma, tehnologije, biznisa i svih ostalih međusobno vezanih područja koja danas čine industriju zabave. Djelovanje službenog Catalyst Group bloga koji je svojim beskompromisnim komentarima dobrano prodrmao underground internet prostor u periodu između 2011. i 2013. poslužilo je kao inspiracija za jedan još cjelovitiji i moderniji pristup kojeg njeguje 10 inch UNIT od pokretanja u listopadu 2015. Lokalni karakter stranica očituje se primarno kroz korištenje hrvatskog jezika, a nimalo korektni tekstovi odstupaju od malograđanskih portala sličnog tipa koje pretežito karakterizira produkcija bezličnih i dosadnih materijala. To ujedno podrazumijeva striktnu promociju kvalitete ispred kvantitete što u konačnici doprinosi promociji urbanog načina života i individualnog promišljanja.

Catalyst Infection je naš najstariji i najpoznatiji brend poznat po vrsnim organizacijskim i promotivnim aktivnostima vezanima uz niz javnih događaja i okupljanja, a u praktičnom smislu postoji još od 2004. godine. Velika količina organiziranih projekata dovoljan su jamac kvalitete ukupne izvedbe dok dragocjeno iskustvo sakupljeno u praksi garantira realizaciju svakog zadatka na najvišoj profesionalnoj razini. U prilog ovim tvrdnjama ide i značajan broj ostvarenih suradnji s najpoznatijim tvrtkama i medijskim kućama na području Republike Hrvatske i inozemstva. Catalyst Infection je trenutačno u mogućnosti implementirati najkompleksnije sustave online i offline propagande neovisno o povodu i cilju, a što danas čini i glavnu nišu ove agencije.

Kao prirodni nastavak vezanih aktivnosti javila se potreba za stvaranjem imena koje će promovirati visokokvalitetnu koncertu, ali i showbiz fotografiju općenito. Prvi praktični pojavni oblici brenda Skunk Craft počinju se javljati još 2005. godine, da bi danas cijeli projekt dobio jedan posve drugačiji i ozbiljniji ton. Fotografije nastale na području cijele Europe, ali i ostatka svijeta ukazuju na iznimno dinamičnu i zahtjevnu tematiku koja se obrađuje putem ovakvog izričaja. Usprkos tome, ono što je specifično za spomenuti brend jest stvaranje vrhunskih beskompromisnih fotografija te u tom pogledu u kvalitativnom smislu iste stoje na vrhu i u svjetskim okvirima. Pri tome se po pitanju srodnih entiteta kao direktna posljedica javlja apsolutna dominacija u domaćem hrvatskom okruženju. Kao i kod suštinske agende Catalyst obitelji ovdje se također može uočiti specifičan nusprodukt, odnosno promocija modernog i minimalističog izričaja u svakom mogućem pogledu.

*u sjećanje na Dianu Zajec (1959-2016.) i Anicu Zajec (1930-2008.)